Cambridge

Cambridge Examens
Taal Training Centrum Barendrecht heeft veel succes geboekt met het opleiden van studenten voor The First Certificate in English (FCE) en voor The Certificate in Advanced English (CAE). Maar liefst 98% van onze studenten is geslaagd! De internationaal erkende examens voor beide opleidingen worden vier keer per jaar georganiseerd door Cambridge University en The British Council en vinden plaats in december, maart en juni op twee verschillende dagen in Rotterdam, Den Haag, Amsterdam en een aantal andere plaatsen in Nederland. Deelnemers bepalen zelf waar zij examen willen doen.

Alle examens bestaan uit 5 onderdelen:

Reading 1 uur 15 minuten
Writing 1 uur 30 minuten
Use of English 1 uur 15 minuten
Listening 40 minuten
Speaking 15 minuten

The First Certificate in English
Een opleiding voor gevorderden. De niveau-indeling, gebaseerd op het Europees Referentiekader van de Raad van Europa, is B2. Het examen bestaat uit de bovengenoemde onderdelen. Alle taalvaardigheden worden dus getoetst. De aanbevolen vooropleiding is VWO 4 of Havo 5.

The Certificate in Advanced English
Een opleiding voor vergevorderden. De niveau-indeling, gebaseerd op het Europees Referentiekader van de Raad van Europa, is C1. De CAE wordt geaccepteerd als een geschikt toelatingsniveau voor de meeste universiteiten.(indien men een studie Engels hier of in het buitenland wilt volgen) Het examen bestaat uit de bovengenoemde onderdelen. De aanbevolen vooropleiding is VWO 5/6 of MBO 3.

Duur en kosten
De opleiding loopt van september tot en met mei. Het cursusgeld voor de Cambridge examens bedraagt € 160,00 per 4 maanden en dient vòòr aanvang van de cursus te worden betaald op onze bankrekening of contant gedurende de eerst les.